Конкуренцията от къртачи отново атакува

Забелязва се необичайно активиране сред конкуренцията къртачи и сайтове за кърти услуги. Наблюдаваме раждането на все повече и повече сайтове за кърти услуги. Един пресен пример е сайтът кърти.com, който определено е сериозна заплаха за първото ни място. Това е един от малкото професионално кодирани сайтове в кърти областта.

Друго интересно допълнение е сайтът къртене.hit.bg. Наистина добър дизайн и структура! Наблюдава се своеобразен прогрес при изграждането на сайтове за кърти, което означава, че неимоверно се вдига и конкуренцията в нишата. Думи като кърти и къртачи започват да стават конкурентни като думата хамали, което вдига летвата за търсачките.

Имаме само една забележка към този, горепосочения сайт – домейнът. Много е важно домейнът да не е от второ ниво, защото винаги може да го загубите, ако съответната хостинг услуга фалира. Гледам обаче, че отгоре е споменато къртене.com, дано скоро наблюдаваме този красив дизайн именно там. Иначе домейни и хостинг може лесно и евтино да си купите от HostBulgaria.

Общо взето в момента е тенденция да се ориентира рекламата от нишите за услуги в Интернет. Области като почистване, ремонти, саниране, боядисване и подобни, започват все по-често да рекламират в Интернет. Това е добре, защото ще има хляб за програмистите, а потребителите ще са много повече улеснени в търсенето си на съответната услуга.

Затова, рекламирайте умно. Интернет е скъпо място за реклама, но много ефективно. И резултатите не идват веднага, а след месеци, защото и тук се гради авторитет и подобни… :)